Onze jongste deelnemer aan het woord

Onze jongste deelnemer aan het woord

“Nergens kan ik zo rustig aan mijn schoolopdrachten werken als hier!”

Het zijn de woorden van Eddie Ramselaar, met zijn 23 jaar de jongste deelnemer van ons hobbycentrum. Sinds kort is hij hier iedere week een dag te vinden om zijn praktisch huiswerk te maken, een verplicht nummer op de Fontys opleiding in Venlo waar hij studeert.

Industrieel productontwerpen is de richting waarin hij zijn toekomst zoekt. Op school is er ook een grote werkplaats, maar daar sta je volgens Eddie vaak in de rij om een machine te kunnen gebruiken. Dat er ook professionele hout- en metaalbewerkingsmachines in Nuenen staan was een verrassing voor hem. “Toen ik voor de eerste keer binnenliep keek ik mijn ogen uit, fantastisch gewoon! Eigenlijk komt het door mijn vader dat ik hier ben gekomen, die las erover in Rond de Linde.” Het maakte Eddie nieuwsgierig en hij ging verder zoeken op deze website. Daarna kwam alles in een stroomversnelling terecht, want op de dag dat hij binnenliep werd hij meteen deelnemer.

 

100 Euro per jaareddie2

De 100 euro per jaar die het hem jaarlijks kost vindt hij een weggevertje. “Ik heb geen moment geaarzeld. Dit werkt toch heel wat gemakkelijker en comfortabeler dan thuis in de garage met een decoupeerzaag en zo, mag ik wel zeggen. Veel gereedschap en machines hebben ze hier, ook handgereedschap. En ruimte.” Dat hij de jongste deelnemer is vindt hij niet erg. “Het is hier best wel gezellig hoor, allemaal mensen die graag iets met hun handen doen, net zoals ik!” Eddie weet bijna zeker dat zijn vader hier ook aan de slag gaat als hij over een paar jaar gepensioneerd is.

Aanmelden

Het is nu tijd voor nieuwe aanmeldingen voor 2017. Dat kan op deze website, maar uiteraard ook in ons gebouw. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom!

(Bovenstaand verhaal werd op 27 oktober ook gepubliceerd in Rond de Linde.)

Geen reacties

Plaats een reactie