Brandweeroefening

Brandweeroefening

Door het vuur voor ons hobbycentrum

   

Op de avond van 20 mei stond ons hobbycentrum in de fik. Althans, zo leek het.

Het blijkt om een brandweeroefening te gaan met alles erop en eraan. In de lasruimte is brand uitgebroken. Leden van de conversatiegroep Engels en de sjoelgroep die in het gebouw bezig zijn zien meteen dat het goed fout zit want overal is rook. En dus drukt Mien Jansen, coördinator van de sjoelgroep, kordaat de brandalarmknop in. Iedereen naar buiten. Ook bij de Nuenense brandweer is het alarm afgegaan, automatisch.

Niet veel later komt die aanrijden en begint de oefening, compleet met een nogal smalle inrit, een aanvalsploeg van de brandweer, véél rook, obstakels, gevaarlijke gasflessen, slachtoffers, persluchtmaskers, hogedruk waterslangen en een ambulance. En uiteraard brandweerauto’s met dikke brandslangen. Die blijken bij een oefening altijd te kort waardoor het allemaal lekker ingewikkeld wordt.

Intussen wordt er op afstand goed gelet op wat goed en fout gaat, want van iedere oefening kun je leren. Nadat de brand is geblust gaat de rook eruit en mogen de leden van ons hobbycentrum weer naar binnen. De oefening is voorbij.

Sleutelbeheerder en veiligheidscoördinator Frenk van Maasakkers is een man die voor ons Nuenense hobbycentrum door het vuur gaat, in dit geval bijna letterlijk. Hij had weer eens een fijne avond waarop hij opnieuw kon bewijzen hoe belangrijk veiligheid is en hoe goed dat hij die bij ons hobbycentrum in de hand heeft. Het geeft onze leden en het bestuur een goed gevoel.

Dank aan hem en hulpverleningsinstructeur Bram Daams. En uiteraard óók dank aan de Nuenense brandweer!

 

Geen reacties

Plaats een reactie