Over ons

Hobbycentrum de Dorpswerkplaats ligt in het centrum van Nuenen aan het Park. Het is een plaats waar iedereen vanaf 18 jaar welkom is. Ons gebouw is een plaats voor ontmoeting en het uitoefenen van vele hobby’s. We bieden ruimte, apparatuur, begeleiding én gezelligheid. Wij werken met de methode “leren van en aan elkaar.” Zo houden we het betaalbaar.

 

Een stukje geschiedenis

In de jaren negentig werd de basis voor ons hobbycentrum gelegd in vormingscentrum “De Boerderij” aan de Beekstraat. Ons huidige gebouw was vroeger een poetsdoekenwasserij. In 1995 hebben de allereerste leden een ingrijpende verbouwing uitgevoerd om de bouwval geschikt te maken voor meerdere hobbyactiviteiten.

Op 6 augustus 1997 werd Stichting Dorpswerkplaats Nuenen notarieel opgericht. Ons hobbycentrum wordt in beperkte mate gesubsidieerd. De jaarlijkse bijdrage van de leden vormt de hoofdmoot van onze inkomsten. We zijn enorm trots op wat er in 25 jaar tot stand is gekomen. Bij ons zitten echte doeners die van aanpakken weten. In de loop der jaren zijn we van een klein clubje uitgegroeid tot een bloeiend hobbycentrum. Over enige tijd gaan we onze nieuwe houtwerkplaats in gebruik nemen. Een prachtige aanwinst die een opstap wordt naar veel verbeteringen. Dat mag ook wel na 25 jaar…

We gaan ons gebouw ingrijpend aanpassen

Met de verhuizing van de houtwerkplaats wordt het in het huidige gebouw rustiger en hebben we ook minder last van stof. We gaan dan alles opnieuw indelen zodat het ruimer en prettiger wordt voor iedereen. In coronatijd bleek opnieuw dat we op sommige plekken te dicht op elkaar zitten. Zeker voor ouderen kan dat een probleem zijn en daar gaan we dus wat aan doen. Ook de toegankelijkheid van het gebouw gaan we verder verbeteren. Iedereen moet zich bij ons thuis voelen!

Onze maatschappelijke rol

Hobbycentrum de Dorpswerkplaats is  géén sociale werkplaats, maar we vervullen wel een belangrijke maatschappelijke rol. Daarom zijn we aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. De activiteiten en de gemoedelijkheid hebben ertoe geleid dat Hobbycentrum de Dorpswerkplaats richting 500 leden gaat!

Met je handen zelf iets maken geeft voldoening. Als dat kan in een comfortabele omgeving waar anderen je graag helpen als je daarom vraagt, dan maakt dat je hobby nóg leuker. Lijkt het je wel wat, meld je dan aan als lid en kom gezellig meedoen! Je mag 3 keer gratis meedoen als er plaats is en het je wat lijkt.

HOBBYCENTRUM DE DORPSWERKPLAATS HEEFT NU

449

Leden

Het bestuur

René Jansen
Voorzitter

tel 040 2837379

Ad v Hoogstraten
Secretaris

tel 040 2833974

Jan Merks
Penningmeester

tel 06 2433 5453

Wilhelmien Glindmeyer
Coördinator

info@dorpswerk-
plaatsnuenen.nl

Jan Zwanenberg
Coördinator


tel 040 2838931

Bart Coolen
Gebouwbeheer


tel 040 2835907

Vacature       
Coördinator


Iets voor u?

“Ja, ik wil ook graag deelnemen aan de activiteiten

van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats!”