Over ons

Hobbycentrum de Dorpswerkplaats ligt in het centrum van Nuenen aan het Park. Het is een plaats waar iedereen vanaf 18 jaar welkom is. Ons gebouw is een plaats voor ontmoeting en voor het uitoefenen van vele hobby’s. We bieden ruimte, apparatuur, begeleiding én gezelligheid. Wij werken met de methode “leren van en aan elkaar.” Zo houden we het betaalbaar.

In de jaren negentig werd de basis voor ons hobbycentrum gelegd in vormingscentrum ‘de Boerderij’ aan de Beekstraat. Onze huidige locatie is de voormalige poetsdoekenfabriek aan het Park in Nuenen. De ingang ligt tussen Restaurant Goesting en Restaurant Ratatouille.

In 1995 is een ingrijpende verbouwing uitgevoerd om de vervallen fabriek geschikt te maken voor meerdere hobbyactiviteiten. Ons hobbycentrum wordt in beperkte mate gesubsidieerd. Omdat we een stichting zijn hebben we geen leden, maar deelnemers. Hun jaarlijkse bijdrage vormt de hoofdmoot van onze inkomsten.

Hobbycentrum de Dorpswerkplaats is nauw betrokken bij de omgeving. Ieder jaar nemen we deel aan diverse evenementen. Wij zijn geen sociale werkplaats, maar we vervullen wel een belangrijke maatschappelijke rol. De activiteiten van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats en de gemoedelijkheid hebben ertoe geleid dat we nu bijna 500 deelnemers hebben!

Met je handen zelf iets maken geeft voldoening. Als dat kan in een comfortabele omgeving waar anderen je graag helpen als je daarom vraagt, dan maakt dat je hobby nóg leuker! Lijkt het je wel wat, meld je dan aan als deelnemer.

HOBBYCENTRUM DE DORPSWERKPLAATS HEEFT NU

426

Deelnemers

Het bestuur
René Jansen
Voorzitter

tel 040 2837379

Ad v Hoogstraten
Secretaris

tel 040 2833974

Jan Merks
Penningmeester

tel 06 2433 5453

Wilhelmien Glindmeyer
Coördinator

info@dorpswerk-
plaatsnuenen.nl

Jan Zwanenberg
Coördinator

tel 040 2838931

Bart Coolen
Gebouwbeheer

tel 040 2835907

Tum van Noorden
Coördinator

tel 040 2834989

“Ja, ik wil ook graag deelnemen aan de activiteiten

van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats!”