OVER ONS

 

Waar zitten we?

Ons hobbycentrum ligt in het centrum van Nuenen, recht tegenover de Clemenskerk. Het gebouw is een plaats voor ontmoeting en het uitoefenen van een groot aantal hobby’s. We bieden ruimte, apparatuur, begeleiding én gezelligheid. Alles draait hier om “leren van en aan elkaar.” Zo houden we het betaalbaar. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom.

 

Bij ons zitten doeners

Op 6 augustus 1997 is Stichting Dorpswerkplaats Nuenen opgericht. Door héél veel zelf te doen konden we uitgroeien tot een uniek hobbycentrum. Bij ons zitten echte doeners, vaklieden en vrijwilligers die van aanpakken weten. Ben jij zo iemand, dan ben je extra welkom!

We zijn een ontmoetingscentrum dat mensen lang actief houdt. Helaas wordt het hobbycentrum van Nuenen nauwelijks gesubsidieerd. De contributie van de leden vormt de hoofdmoot van de inkomsten.

Wat er nu staat is het resultaat van duizenden uren vrijwilligerswerk, spaarzaam zijn en selectief investeren in het gebouw en apparatuur. Ook om de energiekosten -waar een hobbycentrum met veel machines en ovens veel last van heeft- te reduceren.

 

We gaan ons gebouw ingrijpend aanpassen

Ons klusteam van vrijwilligers maakt al maanden overuren. In juni namen we onze nieuwe houtwerkplaats in gebruik. De kale ruwbouw – vloer, dak, ramen, en buitenmuren- hebben we laten bouwen, een grote maar noodzakelijke investering. De afbouw deden we helemaal zelf, tot het kleinste detail. Ook de elektriciteit, de vloerverwarming, het sanitair en het afzuigsysteem. Het project is de opstap naar veel verbeteringen.

Met de verhuizing van de houtwerkplaats wordt het in het huidige gebouw rustiger en hebben we daar minder last van stof. We zijn nu druk bezig met alles opnieuw indelen zodat het prettiger wordt voor iedereen. Er komen 2 grote hobbyruimtes bij. Ook de toegankelijkheid van het gebouw wordt verbeterd. Iedereen moet zich bij ons thuis voelen!

 

Onze maatschappelijke rol

De overheid heeft het hobbycentrum van Nuenen officieel aangemerkt als ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. De activiteiten en de gemoedelijke sfeer hebben ertoe geleid dat het richting 500 leden gaat.

Met je handen iets maken geeft voldoening. Als dat kan in een comfortabele omgeving waar anderen je graag helpen als je daarom vraagt, dan maakt dat je hobby nóg leuker. Als lid ben je uiteraard ook welkom op ons jaarlijkse zomerfeest. Je vriend, vriendin of partner mag meekomen!

Lijkt het je wel wat, meld je dan vrijblijvend aan. Je mag 3 keer gratis meedoen om eerst te kijken of het bevalt. Als er nog geen plaats vrij kom je op een wachtlijst te staan.

 

Bestuur en contactinformatie

 
Voorzitter: René Jansen
tel 040 283 7379
Secretaris: Ad van Hoogstraten
mob 06 15 33 28 37
Penningmeester: Jan Merks
mob 06 24 33 54 53
Gebouwenbeheer: Bart Coolen
tel 040 283 59 07
Coördinator: Wilhelmien Glindmeyer
email wilhelmienglindmeyer@gmail.com
Coördinator: Jan Zwanenberg
tel 040 283 89 31
Coördinator: Janneke Hooft van Huysduynen
mob 06 10 23 25 85