Oranjefeest: wafels en héél veel turbofrietjes

Oranjefeest: wafels en héél veel turbofrietjes

Een groepje actieve deelnemers van ons hobbycentrum hebben er samen een gezellige boel van gemaakt op Koningsdag 2018. Er is op de Oranjemarkt aan het Park van alles verkocht: speelgoed, poppenkleertjes, vogelhuisjes en nog veel meer. En was er koffie en thee op ons terrasje. Uiteraard waren de heerlijke, versgebakken wafels weer op grote afstand van onze kraam te ruiken en dat werkt aantrekkelijk, zo weten we. Het was druk. Ook de turbofrietjes gingen erin in als koek. Of moeten we zeggen: als hobbycentrumwafels?

Het maken van turbofrietjes – voor technici onder u: gebakken dunne aardappel in de vorm van een vijzelpompspil – begint bij ons hobbycentrum steeds meer professionele trekjes te vertonen, want er is een soort productielijn voor bedacht. Met een schil-, voorbak- en afbakproces en speciale kunststof opslagbakken met turbofriethouders, ik verzin het niet. Alles wordt uiteindelijk professioneel afgebakken in onze kraam, zodat het turbofrietje vers en knapperig kan worden opgegeten. Voor deze Koningsdag hebben we ruim 100 kilo turbofrietaardappel verwerkt, indrukwekkend! In de keuken van ons hobbycentrum was het daarom daags voor Koningsdag soms een beetje krap. Net zoals op Koningsdag voor onze kramen. Een geslaagde dag dus.

We mogen gerust trots zijn op onze ”Koningsdag-bemanning”, die ook dit jaar weer alles uit de kast heeft gehaald om een mooi bedrag te verdienen voor ons hobbycentrum. Dank, dank, dank, mensen. Jullie krijgen van het bestuur en alle deelnemers van ons hobbycentrum een welverdiend, dik applaus!

Geen reacties

Plaats een reactie