Handwerkgroep aan de slag voor de Nuenense mantelzorgers

Handwerkgroep aan de slag voor de Nuenense mantelzorgers

Een maand lang is de handvaardigheidsgroep ermee bezig. Vorige week overhandigden de dames een grote doos bloemen aan het bestuur van de Nuenense Mantelzorggroep. Bloemen van vilt, in allerlei kleuren, met in het midden een schitterend steentje. “Want het gaat om schitterende mensen,” zeggen de maaksters. Maar liefst 150 Nuenense mantelzorgers krijgen dit jaar zo’n mantelzorgbloem, als blijk van waardering voor hun inzet voor andere mensen in het afgelopen jaar.

Dit is een van de voorbeelden waar de dames mee bezig zijn. Er wordt gebreid, genaaid en geknutseld met allerlei materialen: touw, hout, klei, papier, karton, glas, stof en nog veel meer. Dat leidt tot prachtige resultaten. En aan creativiteit geen gebrek!

Zelfs bij Hobbycentrum de Dorpswerkplaats weet niet iedereen het, maar eigenlijk heeft deze handwerkgroep ruim 25 jaar geleden de basis gelegd voor het huidige, grote hobbycentrum dat nu 450 leden heeft. Die dames van het eerste uur vonden onderlinge contacten belangrijk. Van eenzaamheid wilden ze niks weten. Gezellig samen bezig zijn, zo lang als dat mogelijk is, dáár ging het om.

Op dit moment is er weer plaats voor wat nieuwe gezichten. Wanneer u het leuk lijkt, u bent van harte welkom op de woensdagmorgen. 

Geen reacties

Plaats een reactie