Nuenen brandveilig

Nuenen brandveilig

Hobbycentrum helpt Nuenen brandveilig te maken – rookmelders vanaf 1 juli verplicht

Vanaf 1 juli 2022 moeten in iedere woning in Nederland voldoende rookmelders hangen. Deze verplichting is er al langer voor nieuwbouw, maar nu dus ook voor alle bestaande woningen. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. In de nacht loop je extra risico, want in je slaap ruik je niets en dus ook geen rook. Je gehoor werkt nog wél perfect als je slaapt. Brandmelders redden daarom levens. Als die rook detecteren zullen ze je met een harde pieptoon wakker maken. Het is daarom belangrijk je woning te voorzien van voldoende rookmelders.

Wat zegt de nieuwe wet?

Vanaf 1 juli a.s. moeten ALLE verdiepingen, inclusief de zolderverdieping, zijn voorzien van een rookmelder. Ook besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt, zoals een bijkeuken.

Doe mee met Project Nuenen Brandveilig

Met het project Nuenen Brandveilig hebben vrijwilligers in onze gemeente nu al ruim 3.700 rookmelders geplaatst. Kunt u die niet zelf aanbrengen? Geen probleem, want vrijwilligers van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats staan klaar om in koopwoningen een extra melder te monteren. Hebt u een koopwoning maar nog steeds geen brandmelders? Desgevraagd kunnen die op alle verdiepingen worden geplaatst. Op de juiste plek, héél belangrijk.

Hoe meldt u zich aan?

Belangstellenden voor (extra) rookmelders kunnen zich per mail opgeven bij het secretariaat van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats via e-mailadres info@dorpswerkplaatsnuenen.nl Als u uw naam, adres en telefoonnummer vermeldt dan wordt er contact met u opgenomen. De plaatsing geschiedt op afspraak na overleg met u en wordt uitgevoerd door 2 personen met legitimatie. Let op, dit aanbod geldt niet voor huurders van Helpt Elkander. Zij krijgen van de woningbouwvereniging een bericht over de plaatsing van rookmelders in hun woning.

Kwaliteitsmelder met batterijduur van 10 jaar

Welke rookmelders zijn geschikt? De aanschaf van een goedkoop exemplaar waarvan de batterij soms al na een jaar vervangen moet worden raden wij sterk af. De rookmelders die de vrijwilligers van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats plaatsen zijn kwaliteitsapparaten met een batterij die minimaal 10 jaar meegaat. Zo’n rookmelder kost (inclusief montage!) € 20,00. Met deze investering wordt uw huis veiliger. Plaatsing geschiedt alleen tegen contante betaling.

Geen reacties

Plaats een reactie