OVER ONS

 

Waar zitten we?

Het Nuenense hobbycentrum ligt in het centrum, recht tegenover de Clemenskerk. Het gebouw is een plaats voor ontmoeting en het uitoefenen van veel hobby’s. We bieden ruimte, apparatuur, begeleiding én gezelligheid. Alles draait hier om “leren van en aan elkaar.” Zo houden we het betaalbaar. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom.

 

Hoe begon het?

Het huidige gebouw was vroeger een poetsdoekenwasserij. In 1995 hebben de eerste leden een ingrijpende verbouwing uitgevoerd om de bouwval geschikt te maken voor hobbyactiviteiten.

Op 6 augustus 1997 werd Stichting Dorpswerkplaats Nuenen notarieel opgericht. Ons hobbycentrum wordt nagenoeg niet  gesubsidieerd, dus de contributie van leden vormt de hoofdmoot van de inkomsten. Bij ons zitten echte doeners die van aanpakken weten. Daarom konden we, door héél veel zelf te doen, van een klein clubje uitgroeien tot een bloeiend hobbycentrum. Wat er nu staat is het resultaat van duizenden uren vrijwilligerswerk.

 

We gaan ons gebouw ingrijpend aanpassen

Ons professionele klusteam van vrijwilligers maakt weer overuren, want voorjaar 2024 nemen we onze nieuwe houtwerkplaats in gebruik. Een prachtige aanwinst die de opstap wordt naar veel verbeteringen. Dat mag ook wel na 25 jaar! Met de verhuizing van de houtwerkplaats wordt het in het huidige gebouw rustiger en hebben we daar minder last van stof. We gaan alles opnieuw indelen zodat het prettiger wordt voor iedereen. Ook de toegankelijkheid van het gebouw wordt verbeterd. Iedereen moet zich bij ons thuis voelen!

 

Onze maatschappelijke rol

Het hobbycentrum van Nuenen is door de overheid officieel aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. De activiteiten en de gemoedelijke sfeer hebben ertoe geleid dat het richting 500 leden gaat.

Met je handen zelf iets maken geeft voldoening. Als dat kan in een comfortabele omgeving waar anderen je graag helpen als je daarom vraagt, dan maakt dat je hobby nóg leuker. Lijkt het je wel wat, meld je dan vrijblijvend aan. Je mag eerst 3 keer gratis meedoen om eerst te kijken of het bevalt. Als er nog geen plaats vrij kom je op een wachtlijst te staan.

 

Het bestuur

 

 
Voorzitter: René Jansen
tel 040 283 7379
Secretaris: Ad van Hoogstraten
tel 040 283 39 74
Penningmeester: Jan Merks
mob 06 24 33 54 53
Coördinator: Wilhelmien Glindmeyer
email wilhelmienglindmeyer@gmail.com
Coördinator: Jan Zwanenberg
tel 040 283 89 31
Coördinator: Janneke Hooft van Huysduynen
mob 06 10 23 25 85
Gebouwenbeheer: Bart Coolen
tel 040 283 59 07