Zomerfeest 2022

Zomerfeest 2022

Onder een stralende zon werd woensdag 24 augustus het Zomerfeest van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats gevierd. Na twee corona-jaren kon nu zonder beperkingen de opzet van het Hobbycentrum helemaal waar gemaakt worden: het is niet alleen een plaats waar de leden hun hobby kunnen beoefenen, maar – zeker zo belangrijk – ook een plaats waar mensen mekaar kunnen ontmoeten, contacten onderhouden, gezellig buurten. En dat gebeurde volop op deze tropische middag: er werd gezellig gekletst in de schaduw van de parasols en de tenten. Al was de meest gehoorde tekst die middag ongetwijfeld: pfff, wah is ut wèrrum!

Voor de liefhebbers startte de middag met een fietstocht door de mooie omgeving van ons dorp. Via Gerwen, Stad van Gerwen, Olen, de Mosbulten, Breugel, de nieuwe wijk ten noorden van Son, de Sonse Heide, Son, de Jachthaven, Bokt, het Dommeldal en Boord werden de fietsers van knooppunt naar knooppunt geloodst. Omdat de temperatuur en de afstand van de fietstocht aardig overeenkwamen (32 km fietsen bij 32 graden, pfff…) was de animo wat minder groot dan andere jaren, maar toch zo’n kleine 40 die-hards bereikten bezweet maar voldaan het eindpunt.

Enkele bestuursleden moesten door omstandigheden verstek laten gaan. Daarom werd het feest geopend door Jan Zwanenberg, die de gang van zaken uitlegde, Tum van Noorden, die wat vertelde over de aanstaande Open Dag op zondag 11 september, en Bart Coolen, die de aanwezigen bijpraatte over de nieuwbouw. Aan een kraampje konden de aanwezigen hun “Steentje Bijdragen” door een klein baksteentje met daarop een vogeltje te kopen. Deze actie is op touw gezet door mensen van de keramiek-groep en de opbrengst van deze middag € 125,00 is bestemd voor de herinrichting van het hobbycentrum. Alle opbrengsten van acties door leden worden ook nog eens verdubbeld door Cultuurfonds Nico en Zingra Nagtegaal, waardoor de opbrengst dus eigenlijk € 250 bedraagt!

Daarna kon iedereen in de schaduw genieten van de drankjes en de hapjes. Nou, hapjes… Johan Steenbakkers van Catering Briquetiers had gezorgd voor een lekkere hors-d’oeuvre, heerlijke saté en gehaktballetjes in tomatensaus, alles vergezeld van stokbrood. Als toetje kon iedereen een ijsje van IJssalon Italia halen, om zo het feest al likkend af te sluiten. Niemand hoefde met een hongerig gevoel naar huis!

Dank aan de organisatie van de fietstocht en dit geweldige Zomerfeest. Dankzij hun inzet én het prachtige weer was het ook dit jaar weer een supergezellig evenement.

Hobbycentrum de Dorpswerkplaats, het cement van de Nuenense samenleving!

 

Hans Könemann

Geen reacties

Plaats een reactie