Musicalgroep Kapsones

Musicalgroep Kapsones is een groep volwassenen die elk jaar een productie maakt voor de kinderen van Nuenen en omgeving. Het is een familievoorstelling maar speciaal voor kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 12 jaar. De uitvoeringen vinden plaats in cultureel centrum Het Klooster in Nuenen meestal in de maand april.

In 1978 is de musicalgroep begonnen als ouders van de Refeling school die voor hun kinderen een musical op wilden voeren. Daaruit ontstond het musicalcollectief Refeling. Deze musicalgroep is sinds 1990 een officiele vereniging en daarbij is ook de naam Musicalgroep Kapsones geboren.

Vanaf het 25 jarig bestaan, is de groep zelf muscials gaan schrijven. Vanaf 2017 biedt Hobbycentrum de Dorpswerkplaats onderdak aan deze Nuenense musicalgroep.

Het aantal leden zit op ongeveer 18 personen. Bijna iedereen heeft een taak van werken, bijvoorbeeld in de decorploeg, kleding maken, p.r. tot in het bestuur. Daarnaast is er nog de regisseuse en de mensen van het licht en geluid; zij zijn geen lid van de vereniging.

Elke woensdagavond vanaf september wordt er gerepeteerd bij Hobbycentrum de Dorpswerkplaats. Ze beginnen meestal met een warming up door improvisatie of met een dans of een liedje dat nog verbeterd moet worden. In de maand september gaan ze ook een weekend weg om dat hele weekend te repeteren, decor te bedenken, kleding, etc. Het is een werkweekend waar hard aan het nieuwe stuk wordt gewerkt maar waar ook tijd is om te ontspannen en elkaar nog beter te leren kennen, wat het groepsgevoel versterkt!

In het voorjaar van 2024 werd de lege, oude timmerwerkplaats van het Nuenense hobbycentrum gebruikt op decors te bouwen en om te repeteren, zie de foto’s.

Voor meer informatie, zie www.musicalgroepkapsones.nl