Metaalbewerken

metaalIn twee aparte ruimtes van ons hobbycentrum is de metaalbewerking gevestigd. In de fijnmechanische werkplaats staan de professionele machines voor verspaning. In een andere ruimte staat voornamelijk niet-verspanende apparatuur om te (MIG) lassen, te buigen, knippen, zetten of puntlassen.

Metaalbewerken is een vak. Daarom zijn er tijdens de openingsuren altijd begeleiders aanwezig om beginnelingen te helpen, vooral ook met het oog op veiligheid.

Op ALLE werkdagen kun je tijdens de normale openingsuren aan de slag in de metaalafdeling. Ook op dinsdagavond van 19.30u tot 21.30u. Deelnemers die op dinsdagavond aan de slag willen moeten hun komst tijdig doorgeven, zodat begeleider Ton Sterken dan aanwezig is. Zie rechts op deze pagina.

Wat wordt er zoal gemaakt? Onderdelen voor een stoommachine bijvoorbeeld. Iemand past zijn trailer aan om er een boot op te kunnen vervoeren. Een ander maakt met behulp van de aanwezige werktekeningen zelf een klok of bedenkt en maakt zijn eigen gereedschap.

De fijnmechanische werkplaats van ons hobbycentrum beschikt over allerlei meetgereedschappen en hulpmiddelen om professioneel te kunnen werken. Voor een foto-impressie klik hier.

 

Metaalbewerken

Begeleider

Begeleiding: vacature

Ton Sterken alleen op dinsdagavond (aanmelding via tel 040 2952525)

Datum

maandag t/m vrijdag en op dinsdagavond

Categorie

Metaal

Tags
draaien, frezen, ijzer, lassen, metaal, metaalbewerken, metaalbewerking