Metaalbewerken

metaalIn twee aparte ruimtes van ons hobbycentrum is de metaalbewerking gevestigd. In de fijnmechanische werkplaats staan professionele machines voor verspaning. In een andere ruimte staat voornamelijk niet-verspanende apparatuur. Denk daarbij aan (MIG) lassen, zetten, buigen, knippen, puntlassen of solderen.

Metaalbewerken is een vak. Daarom zijn er tijdens de openingsuren begeleiders aanwezig om beginnelingen te helpen, ook vanwege de veiligheid.

Op ALLE werkdagen kun je tijdens de openingsuren aan de slag in de metaalafdeling.

Wat wordt er gemaakt? Onderdelen voor een stoommachine bijvoorbeeld. Iemand past zijn trailer aan om er een boot op te kunnen vervoeren. Een ander maakt met behulp van aanwezige werktekeningen zelf een klok of bedenkt en maakt zijn eigen gereedschap. De mogelijkheden bij ons zijn eindeloos en specialistisch vakmanschap is in onze werkplaatsen nooit ver weg. Kom je er zelf niet uit dan denken andere deelnemers graag met je mee.

De fijnmechanische werkplaats van ons hobbycentrum beschikt over allerlei meetgereedschappen en andere hulpmiddelen om professioneel te kunnen werken. Voor een foto-impressie klik hier.

Metaalbewerken

Begeleider

Contactpersoon: Peter Toonen Dekkers (Alleen tijdens openingsuren)

Datum

maandag t/m donderdag, vrijdagmorgen en dinsdagavond

Categorie

Activiteiten

Tags
draaien, frezen, ijzer, lassen, metaal, metaalbewerken, metaalbewerking