Metaalbewerken

metaalIn twee aparte ruimtes van ons hobbycentrum is de metaalbewerking gevestigd. In de fijnmechanische werkplaats staan de professionele machines voor verspaning. In een andere ruimte staat voornamelijk niet-verspanende apparatuur. Denk daarbij aan (MIG) lassen, zetten, buigen, knippen, puntlassen of solderen.

Metaalbewerken is een vak. Daarom zijn er tijdens de openingsuren altijd begeleiders aanwezig om beginnelingen te helpen, ook vanwege de veiligheid.

Op ALLE werkdagen kun je tijdens de normale openingsuren aan de slag in de metaalafdeling.

Wat wordt er zoal gemaakt? Onderdelen voor een stoommachine bijvoorbeeld. Iemand past zijn trailer aan om er een boot op te kunnen vervoeren. Een ander maakt met behulp van de aanwezige werktekeningen zelf een klok of bedenkt en maakt zijn eigen gereedschap. De mogelijkheden bij ons zijn eindeloos en specialistisch vakmanschap is bij ons nooit ver weg. Kom je er zelf niet uit dan denken andere deelnemers graag met je mee!

De fijnmechanische werkplaats van ons hobbycentrum beschikt over allerlei meetgereedschappen en hulpmiddelen om professioneel te kunnen werken. Voor een foto-impressie klik hier.

Metaalbewerken

Begeleider

Begeleiding: diverse specialisten

Datum

maandag t/m vrijdag en op dinsdagavond

Categorie

Metaal

Tags
draaien, frezen, ijzer, lassen, metaal, metaalbewerken, metaalbewerking