Fotografie

Iedereen fotografeert tegenwoordig. Dat kan met een systeemcamera of spiegelreflex, compactcamera of smartphone. Je kunt uiteraard snel even op de knop drukken, maar voor het maken van een écht goede foto komt er méér kijken! Denk bijvoorbeeld aan de compositie. Of een speciaal effect door je camera net iets anders in te stellen.

Het maken van een fraaie foto vraagt om specifieke kennis. Tijdens de groepsactiviteit fotografie brengt fotograaf Ben Wilde je die kennis bij, samen met ervaren enthousiaste hobbyisten.

Soms wordt er geleerd en gewerkt in ons hobbycentrum, de andere keer gaan we samen naar buiten om ergens op locatie foto’s te maken. Dit kunnen bijvoorbeeld stedentrips zijn of we maken natuurfoto’s op de hei. Na afloop wordt het resultaat uiteraard samen met de groep besproken, zodat je steeds bijleert en nieuwe ideeën opdoet.

Ook het digitaal bewerken van foto’s komt aan bod, met soms workshops Adobe Lightroom Classic of, eventueel, Photoshop. Dit geeft je mogelijkheden tot nog meer perfectie en creativiteit. Het gebruik van de genoemde programma’s is overigens geen must, een gratis programma als “Faststone” (Windows) of “GIMP” (Windows / macOS) kan je ook vooruit helpen.

Momenteel bestaan er 2 fotogroepen en is er volop belangstelling voor deze activiteit. Misschien ook interessant voor jou? Meld je dan hier aan! Het aantal plaatsen is helaas beperkt dus het kan zijn dat je eerst op een wachtlijst komt.

Voor foto’s van deze activiteit klik hier.

Fotografie

Begeleider

Ben Wilde

Datum

maandag- / dinsdaggroep
19:30 - 21:00 / 13.30 - 15.00 uur
(wisselend om de week)
en donderdag
13.30 -15.00 uur

Categorie

Activiteiten

Tags
fotografie