3D Printen en CNC

Eind 2022 ontstonden er initiatieven om in ons Nuenense hobbycentrum iets met CNC te ondernemen. Vanaf dat moment ging het snel. Er kwam een werkgroep, het bestuur stelde een startkapitaal beschikbaar en bij ASML werd een subsidieaanvraag ingediend. In het achterste gedeelte van ons hobbycentrum werd een ruimte gevonden. Toen ASML met een mooie donatie over de brug kwam werden er een CNC-freesmachine, een laserapparaat en een 3D-printer aangeschaft. Inmiddels staat er een zestal apparaten met laptops.

De verwachting is dat eind 2024 ongeveer 45 leden bezig zullen zijn in deze nieuwe hobbygroep. Bij de groei wordt expliciet gekeken naar jongeren en mensen die overdag werken. Daarom zijn we soms ook ’s avonds open.

Wat wil de 3D/CNC groep? Allereerst samen bezig zijn met het ontwerpen en maken van dingen met behulp van een computer en 3D printers. Ook willen we hobbyisten enthousiast maken voor het CNC-gebeuren. De drempel moet laag zijn, iedereen zou naar binnen moeten kunnen lopen om iets te gaan maken -of te laten maken- wat hij of zij mooi vindt. Dat kan van alles zijn: een vogeltje uitgesneden in hout, een zelf ontworpen vaasje van kunststof, een onderdeel voor de stofzuiger, een naamplaatje voor de kleindochter of een sleutelhanger met voornaam en telefoonnummer, om maar eens wat te noemen.

De nieuwe groep staat klaar om je te helpen want alles draait alles om “van en aan elkaar leren”. Loop maar eens op een maandagavond of woensdagmorgen binnen om met eigen ogen te zien wat er allemaal kan.

Als je hier klikt dan kom je uit bij een reeks foto’s die je al een eerste indruk geven van deze nieuwe activiteit.

3D Printen en CNC

Begeleiding

Piet Hooft (mob 06 51 71 99 63)

Datum

Maandagavond 19:00 - 21:30 woensdagmorgen 09:00 - 12:00

Categorie

Activiteiten

Tags
3D printen, CNC, computergestuurd, frezen, laseren