Paasmarkt geslaagd

Paasmarkt geslaagd

Afgelopen weekend organiseerde Hobbycentrum de Dorpswerkplaats weer haar traditionele paas-/voorjaarsmarkt, met vele paasbloemstukjes, allerlei paassnuisterijen, leuke dingen voor op het balkon of voor in de tuin, vogelhuisjes, houten speelgoed, etc. De markt was dit jaar helaas wat minder druk bezocht dan vorige jaren. Wellicht dat het mooie voorjaarsweer ons parten speelde. Maar volgens kenners is er gelukkig wel goed verkocht. En daar gaat het toch uiteindelijk om! Dank aan alle vrijwilligers die dit succes mogelijk hebben gemaakt.

Wanneer je de deur van de dorpswerkplaats opendeed, snoof je al direct de geur van de versgebakken wafels. Deze vonden flink aftrek; met poedersuiker erop en een bakje koffie erbij. Op de foto zie je hoe Bep Paulussen-de Wit die de ene na de andere wafel bruin bakte.

Eenmaal voorbij alle mensen die zich aan deze lekkernij tegoed deden, kwam je in het schildersatelier/knutselruimte die door door de vele vrijwilligers was omgebouwd tot een sfeervolle paasmarkt. De hoofdkleur was geel. Dat kon ook niet anders door de vele paasbloemstukjes met narcissen en primula’s die er waren uitgestald. Verder stonden er op de geelgedekte tafels allerlei leuke spulletjes uitgestald, variĆ«rend van gebreide paashazen en paaseimutsen tot kandelaars en kaarsversiering. Daarnaast was er ook een tafel met een grote keuze aan allerlei poppenkleertjes.

Verder doorlopend kwam je in de houtwerkplaats. Er stonden weer vele houtprodukten uitgestald: hertenkoppen met grote houten gewijen, handige speelkaarten-rekjes, snijplanken, kapstokken en veel kinderspeelgoed zoals poppewiegjes, blokken, hijskranen en kruiwagens. Tradiotioneel bij het hobbycentrum is ook altijd de grote keuze aan volgelhuisjes. Nieuw dit jaar was het vogelhuisje in de vorm van een caravan met auto ervoor, de zogenaamde trekvogel bv. Op de foto zie je Sacha Weidemann een van zijn producten aanprijzen. Daarnaast waren er ook twee tafels met allerlei vazen, schalen en beelden die de dorpswerkplaats had gekregen van de eigenaren van het naastgelegen restaurant De Zonnewende, nadat zij hadden besloten om hun klasse-restaurant te sluiten.

Wanneer je in de dorpswerkplaats dan nog verder naar achteren doorliep, kwam je in de keramiekruimte. Hier boetseert en bakt men door de week naar hartelust de meest wonderlijke en kleurrijke beelden. Nu was de ruimte omgebouwd voor de kinderen die, wanneer zij dat wilden, een gefiguurzaagde paashaas mochten beschilderen.

Voorwaar het was weer een geslaagde voorjaarsmarkt. Onderstaand een foto-impressie.

Paasmarkt 2018

Geen reacties

Plaats een reactie