Wie is geïnteresseerd in bordspelen?

Wie is geïnteresseerd in bordspelen?

Nuenense Fransman wil team van bordspelers

Zijn naam is Matthieu Tassetti. Het klinkt Italiaans, maar het gaat toch echt om een Fransman, afkomstig uit de Elzas. Hij woont nog niet zo lang in Nuenen maar is al naarstig op zoek naar mensen die willen meedoen met zijn grote passie: bordspelen. In teamverband, zodat het ”grotere” bordspelwerk in beeld komt waar meer dan twee spelers voor nodig zijn. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld de Kolonisten van Catan, maar er zijn legio andere spelen die je met 3, 4, 5 of zelfs 6 personen kunt of zelfs moet spelen. Daar gaat het dus over.

Matthieu heeft zelf een aantal bordspelen, onder anderen een variant van het successvolle Pandemie. Hij heeft ook ervaring met een reeks anderen spelen: Ticket to ride, Carcassonne, Istanbul, 7 Wonders, Kingdomino, Terraforming Mars. Klinkt dat bekend? Nu wil hij graag weten of er in Nuenen inwoners zijn die het, net zoals hij, gezellig vinden om wekelijks bijeen te komen voor het spelen van hun favoriete bordspel. Matthieu heeft daarbij zijn oog laten vallen op ons hobbycentrum. “Een prima gebouw met creatieve, actieve mensen die graag samenkomen. Het zou daar een nieuwe groepsactiviteit kunnen worden. Uiteraard niet alleen voor mij, ook voor anderen die spelinzicht en gezelligheid graag combineren.”

Matthieu: “Ik kan natuurlijk ook naar Veldhoven of  Waalre gaan, want daar zijn al bordspelteams actief. Maar wat daar kan, dat moet volgens mij in Nuenen óók lukken! Als het een beetje loopt kan er misschien ook aan een soort uitleensysteem voor bordspelen worden gedacht, wie weet. In Frankrijk is dat heel gewoon. Daarom ben ik heel benieuwd naar de reacties op deze oproep!”

Lijkt het je misschien wel iets om mee te doen? Meld je dan vrijblijvend aan voor een eerste bijeenkomst met Matthieu Tassetti in ons hobbycentrum. Eerst willen we de belangstelling peilen en afhankelijk van de reacties en wensen kijken we daarna verder naar de mogelijkheden die er zijn.

Aanmelden graag via Hans van der Linden – tel. 06 2318 7587

Geen reacties

Plaats een reactie