Informatiebijeenkomst tekenen overtreft alle verwachtingen

Informatiebijeenkomst tekenen overtreft alle verwachtingen

Op 4 september was er een informatiebijeenkomst voor tekenen. De groepsactiviteit tekenen bestaat al langer, maar daar wordt nu een extra slinger aan gegeven, met dank aan Atelier Nuenen!

Tijdens de groepsactiviteit tekenen gaat het over materiaalgebruik, basistechnieken, creativiteit, perspectief, licht en schaduw, werkelijkheid, fantasie en abstractie. Er wordt gewerkt met materialen als potlood, houtskool en inkt.

“Het zijn bijeenkomsten waarin je veel kunt leren”, zegt Hans Könemann. “We noemen het bewust geen lessen, want we willen absoluut niet als een soort docent voor de klas staan. We begeleiden, we geven aanwijzingen en tips. Soms aan de hele groep, maar met name ook individueel. De deelnemers moeten het vooral zélf doen, zélf dingen ontdekken en vaardigheden ontwikkelen. Dat doen we met opdrachten en thema’s. Al werkend gaan de deelnemers dan nieuwe dingen ervaren en wordt het alsmaar leuker. En je leert uiteraard ook van elkáár!”

De opkomst bij de informatiebijeenkomst overtrof alle verwachtingen. Er waren maar liefst 18 personen die serieus belangstelling hadden. Te veel voor 1 groep! We gaan daarom gelijk al beginnen met twee groepen, om de twee weken (dinsdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur). Het is zo snel gegaan dat er op dit moment al geen ruimte meer is voor nog meer deelnemers.

 

Geen reacties

Plaats een reactie