Ons klokkenmakersduo in beeld

Ons klokkenmakersduo in beeld

De Lokale Omroep Nuenen heeft in een uitvoerige reportage, die zich uitstrekt over vele maanden, aandacht geschonken aan het werk van twee enthousiaste deelnemers van ons hobbycentrum: Brend Brevé en Guus Poulissen. Het duo is de laatste jaren vooral druk bezig geweest met het maken van klokken.

Een uurwerk vervaardigen is precisiewerk, dat alleen kan worden uitgevoerd met veel geduld, nauwkeurigheid en vakkennis. Het prachtige machinepark in onze mechanische afdeling speelt bij deze hobby een essentiële rol. Brend is inmiddels druk bezig met zijn derde klok. Dit keer gaat het om het een comtoise, een bekend Frans model klok met een slaguurwerk, super ingewikkeld dus. Bij het uitoefenen van zijn hobby kan Brend steevast rekenen op praktische begeleiding en adviezen van een oude rot in het instrumentmakersvak, Guus Poulissen. Al jarenlang is Guus één van de stuwende krachten binnen de metaalwerkplaats van het Nuenense hobbycentrum.

 

 

 

 

 

 

Wie het allemaal met eigen ogen wil zien kan hier klikken om de LON uitzending te bekijken. De reportage werd gemaakt door Piet Cloosterman, ook een deelnemer van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats.

Jazeker, we zijn trots op wat er allemaal gebeurt in ons hobbycentrum! Doet u ook mee? 

Geen reacties

Plaats een reactie