Open Dag Bordspelen

Open Dag Bordspelen

Sinds juni vorig jaar is er bij ons Hobbycentrum een bordspelgroep actief.

Op zondag 31 maart, van 12.00 tot 18.00 uur, organiseert de groep een grote bordspelmiddag waar iedereen welkom is. De toegang is gratis.

Bordspellen zijn soms redelijk eenvoudig, maar soms ook heel gecompliceerd. Doorgaans is er een mix van durf, spelinzicht en gevoel voor strategie nodig om te kunnen winnen. Soms is er ook een intensieve en slimme samenwerking tussen spelers vereist. 

Er bestaan wereldwijd vele duizenden bordspellen en tijdens internationale bordspelbeurzen worden er steeds weer nieuwe geïntroduceerd. De groep die bij ons actief is beschikt (privé) over een paar honderd bordspellen in allerlei varianten. Iedere week wordt er samen bepaald welk spel er gespeeld wordt.

We nodigen je graag uit om tijdens de bordspellendag op 31 maart vrijblijvend kennis te maken met onze bordspelgroep. Als je het leuk vindt spelletjes te spelen of spellen thuis hebt liggen waarvan je de spelregels niet echt goed kent dan ben je van harte welkom. Uiteraard ook wanneer je medespelers zoekt om samen een keer jouw favoriete spel uit te proberen. Gezellig toch? 

Spellen die we op de bordspellendag van zondag 31 maart graag zouden willen spelen zijn populaire spellen zoals Ticket to Ride, Dominion, Azul of Codenames, coöperatieve spellen zoals Chronicles of Crime, Pandemie of Hanabi en kennersspellen zoals Puerto Rico, Root of Terraforming Mars. We zijn van alle markten thuis en we willen je graag op weg helpen om mee te komen spelen. 

Onze bordspelgroep heeft zichzelf The Meeple People genoemd. Een ‘meeple’ is een fiche van een modern bordspel, zoals bijvoorbeeld gebruikt wordt in Carcasonne, maar je hebt ze in allerlei vormen zoals bijvoorbeeld schapen, dino’s of graanbalen. 

De groep heeft een eigen facebookpagina: https://www.facebook.com/The-Meeple-People-1997671320523374/  En voor contact en meer informatie is er ook een e-mailadres: themeeplepeoplenuenen@gmail.com

Als je wilt dan kun je je via de facebookpagina of via het e-mailadres vooraf aanmelden voor de bordspellendag op 31 maart. Aanmelden is niet verplicht, maar het is wel handig voor de organisatie. Uiteraard kun je ook op een vrijdagavond vrijblijvend binnenlopen, want dan hebben de spelers van bordspelgroep hun wekelijkse spellenavond.

Geen reacties

Plaats een reactie