Onze AED wordt operationeel

Onze AED wordt operationeel

Weet u het nog? Op 24 oktober ontving ons hobbycentrum een waardecheque van maar liefst € 2.208,98 in het kader van de actie Rabo ClubSupport 2019.

Het doel was de aanschaf van een AED, onmisbaar bij een acute hartstilstand.

Welnu, er is mooi nieuws te melden: de AED is inmiddels aangeschaft!  Het splinternieuwe apparaat is uiterst belangrijk voor de honderden deelnemers die iedere week hun creativiteit komen beoefenen in ons mooie gebouw aan Park 63b in het centrum van Nuenen. 

 

Drukke, trotse veiligheidsman

Vrijwilliger/hobbyist Frenk van Maasakkers laat vol trots het nieuwe apparaat zien. Hij is de man die in en om het gebouw verantwoordelijk is voor de veiligheid, in de meest brede betekenis van het woord. Als oud-brandweerman bij de Nuenense brandweer heeft hij zich, met succes, ingezet om het belang van de aanwezigheid van een AED te benadrukken. “Omdat we vorig jaar eigenaar zijn geworden van het gebouw concentreren we ons, nog meer dan daarvoor, op het punt veiligheid. Daar wordt nu héél veel aandacht, tijd en geld (diepe zucht…) in gestoken.” 

Noodverlichting, sirenes, bekabelingen, stopcontacten, de verlichting, stofafzuigingen, veiligheidsinstructies, beveiligingen, de brandblusinstallatie en nog veel meer, alles in het gebouw krijgt de volle aandacht. Frenk van Maasakkers: “Het gaat om een megaklus, die we grotendeels zelf uitvoeren. Een inhaalslag in het belang van de bijna 500 creatieve deelnemers die zich bij ons hebben aangesloten. De nieuwe, semi-automatische AED past prima bij de veiligheidsdoelen die we nastreven. Het apparaat hangt duidelijk zichtbaar in de gang van het hobbycentrum!”

 

Meteen op cursus

Omdat er na de aanschaf van de AED nog wat geld over was, ontstond er direct een mogelijkheid voor opleiding en instructie. Je moet per slot van rekening wel weten hoe je dat ding moet bedienen wanneer je het onverhoopt nodig hebt!

Afgelopen zaterdag kon de eerste reanimatiecursus met de nieuwe AED worden gegeven aan een aantal groepsbegeleiders. Bram Daams, werkzaam bij de beroepsbrandweer van Eindhoven, bleek een prima instructeur, zowel theoretisch als praktisch.

 

Iedereen

Binnenkort krijgen alle hobbyisten van ons hobbycentrum de gelegenheid om zich aan te melden voor een instructiebijeenkomst. Want weten hoe je iemand moet reanimeren en hoe je daarbij een AED kunt gebruiken als ondersteuning kan, letterlijk, van levensbelang zijn!

Geen reacties

Plaats een reactie