Bouwfoto’s

Bouwfoto’s

De nieuwbouw van onze houtwerkplaats vordert gestaag. De stalen balken die het dak gaan dragen zijn inmiddels geplaatst. Daarmee is de nokhoogte bereikt. De verwachting is dat de ruwbouw eind maart klaar is. De vaart zit er stevig in!
Hierbij een paar foto’s van de huidige situatie (15 februari).

Momenteel is de bouwcommissie bezig met het voorbereiden van de vele werkzaamheden die we zelf gaan uitvoeren om geld te besparen. U moet daarbij denken aan het aanleggen van waterleiding, electravoorzieningen, binnenriolering, ventilatiesystem met stofafzuiging, de installatie van een warmtepomp en de inrichting van de ruimte met machines en werkplekken. Een flinke kluslijst dus. Het is duidelijk dat dit alles veel tijd en inzet van vrijwilligers gaat vragen.

Zonnepanelen

We willen de nieuwbouw zodanig inrichten dat we een duurzaam gebouw krijgen dat minimaal energie vraagt. Om dit te bereiken gaan we zonnepanelen op het dak plaatsen, zoveel als financieel en technisch haalbaar is, De panelen zullen de benodigde elektriciteit gaan leveren voor de warmtepomp die we gaan plaatsen. De bouwcommissie is druk bezig met het ontwerp van het nieuwe verwarmingssysteem.

Ook de verlichting in ons pand zal op termijn volledig werken met door zonnepanelen opgewekte elektriciteit Er staat dit jaar nog veel te gebeuren!

Geen reacties

Plaats een reactie