Nieuws over de nieuwbouw

Nieuws over de nieuwbouw

De aannemer heeft de ruwbouw van de nieuwe houtwerkplaats eind augustus opgeleverd. We starten nu met het afbouwproces dat we grotendeels zelf uitvoeren. De eerste voorbereidingen zijn het aanschaffen van materialen voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische afwerking. Voor de energievoorziening via een warmtepomp is subsidie aangevraagd bij de Rijksoverheid. Zo ook voor de 50 zonnepanelen die op het dak worden gelegd.

Onze ‘’opperbouwmeester’’ Bart Coolen is gestart met het vormen van groepen aangemelde vrijwilligers die bepaalde klussen gaan uitvoeren. Denk hierbij aan schilderen (wanden en vloer), het timmeren van de zoldervloer, het plaatsen van een trap, verlichting aanbrengen en het verhuisklaar maken van de inventaris waaronder de stofafzuiging. Ook het buitenterrein moet heringericht worden. Aan de achterzijde van de nieuwbouw moet een weerbestendige omkasting voor de stofafzuiging van de nieuwe houtwerkplaats komen.
Binnenkort zal de gehele groep voor het eerst bijeenkomen en dan zal het plan van aanpak worden gepresenteerd. Daarna gaan de diverse klusteams aan de slag met hun specifieke klus. Al met al is er heel wat werk aan de winkel!

Geen reacties

Plaats een reactie