Houtwerkplaats officieel geopend

Houtwerkplaats officieel geopend

Met de bouw van een volledig nieuwe houtwerkplaats heeft het Nuenense hobbycentrum weer een mijlpaal bereikt. Op vrijdag 24 mei heeft een groot aantal genodigden de officiële opening van de nieuwbouw bijgewoond. Er staat op Park 63b nu een splinternieuwe, grote hal vol professionele houtbewerkingsmachines, uniek in deze regio! Leden kunnen er 5 dagen per week aan de slag tijdens de openingsuren. Op donderdagochtend is de hal gereserveerd voor de damestimmergroep.

Na een terugblik op de totstandkoming van de nieuwbouw bedankte voorzitter René Jansen de vele vrijwilligers, leden en niet-leden, voor hun gigantische inzet bij de afbouw en inrichting van de houtwerkplaats. Daarna werden de Nuenense wethouders Löwik en Kok uitgenodigd om een dwèrse balk die de grote ingang van de hal blokkeerde doormidden te zagen. Toen de wethouders hun klus hadden geklaard was de officiële opening een feit en konden de gasten naar binnen. Bewondering alom!

De nieuwbouw was nodig omdat de oude werkplaats midden in het gebouw lag en veel stof en lawaai veroorzaakte. Bovendien groeit het aantal leden, de teller staat nu op 480. Het aantal hobbyruimtes is daarvoor eigenlijk wat krap. Nu de oude houtwerkplaats is leeggekomen ontstaan er mogelijkheden om daar nieuwe hobbylokalen van te maken en het gebouw opnieuw in te delen. Deze megaklus wordt de komende tijd ter hand genomen. Er komt ook een grote ontmoetingsruimte.

Als alles klaar is komt er voor de Nuenense bevolking en de leden, waarschijnlijk volgend jaar, een grote opening van het geheel vernieuwde hobbycentrum.

Geen reacties

Plaats een reactie