Speciaal klusteam in actie tijdens NLdoet

Speciaal klusteam in actie tijdens NLdoet

Op 12 maart, de dag van de landelijke actiedag NLdoet, is de enorme beukenhaag tussen onze parkeerplaats en speeltuin De Kievit in z’n geheel ingekort tot een hoogte van 2 meter. Het Oranjefonds leverde een financiële bijdrage van €400 voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Een groep deelnemers van ons hobbycentrum vormde een stoer klusteam dat aan de gang ging met kettingzagen, bijlen en hakselaar. Firma Ton Beks was aanwezig met een grote kraan en deskundigen om eerst de zware haagstammen af te zagen en om te leggen. Daarna maakten onze vrijwilligers er korte blokken van. Als blijk van waardering ontvingen de zwoegers een oorkonde en een tegoedbon van de Gamma.

De klus was noodzakelijk uit oogpunt van veiligheid, want op de parkeerplaats en in de speeltuin vielen bij harde wind regelmatig takken naar beneden. De afgekorte heg kan nu weer uitschieten. Ertussen wordt nieuwe beplanting aangebracht. Klik hier voor een fotoserie van de werkzaamheden.

Geen reacties

Plaats een reactie