Boeiende lezing over de Dommel en het Waterschap

Boeiende lezing over de Dommel en het Waterschap

Op 19 maart is er voor onze deelnemers en sponsors een lezingsmiddag verzorgd. Jan Vlemmings, deelnemer van ons hobbycentrum en enthousiast lid van de Nuenense heemkundekring “De Drijehornick”, boeide de groep aanwezigen met een verhaal over de Dommel. De toehoorders werden meegenomen naar de tijd dat deze rivier zich dwars door Eindhoven slingerde en daar voor welvaart maar ook voor veel overlast zorgde. Met historische dia’s en oude landkaarten kwamen de grote veranderingen in de laatste eeuw prachtig in beeld.

Het tweede deel van de middag was mevrouw Aaltje Schouten aan het woord met een lezing over het werk van Waterschap de Dommel. Ze legde het belang van waterbeheersing uit, met alle werkzaamheden die daarbij horen. Een mini-tentoonstelling in de grote zaal gaf een goed beeld van het belang van de rivier de Dommel en het waterschap.

Geen reacties

Plaats een reactie