Open dag bordspellen redelijk bezocht

Open dag bordspellen redelijk bezocht

Op zondag 31 maart heeft de bordspelgroep van Hobbycentrum de Dorpswerkplaats een open dag georganiseerd.

De opkomst was niet heel groot, maar degenen die zijn gekomen hebben een erg gezellige middag gehad. Er bestaan wereldwijd vele duizenden bordspellen. De bordspelgroep die bij ons actief is, beschikt (privé) over een paar honderd bordspellen in allerlei varianten. Iedere week wordt er samen bepaald welk spel er gespeeld wordt.

De bordspelgroep heeft zichzelf The Meeple People genoemd. Een ‘meeple’ is een fiche van een modern boordsel. Zo heb je ze in allerlei vormen zoals bijvoorbeeld schapen, dino’s of graanbalen. Tijdens de open dag hadden de meeste spellen grappig genoeg een thema van een specifiek land: zo werd er om sushi uit Japan gestreden tijdens ‘Sushi Go’, de Chinese muur kwam langs bij ‘Gugong’, het koninklijk paleis van Portugal werd verfraaid tijdens ‘Azul’ en marktkooplieden waren druk in de weer in ‘Istanbul’. De reguliere spellenavond van onze bordspelgroep is elke vrijdag vanaf 20:00 in Hobbycentrum de Dorpswerkplaats. Mocht u geïnteresseerd zijn, kom gerust eens langs!

Geen reacties

Plaats een reactie