Nieuwbouw nu echt begonnen

Nieuwbouw nu echt begonnen

Sinds de grondsanering van de nieuwbouw eind mei is er op de bouwlocatie feitelijk niet veel gebeurd, alles lag ogenschijnlijk een tijdlang stil. Maar achter de schermen hebben het bestuur en de bouwcommissie de laatste maanden veel werk verzet. Omdat een aantal zaken omzichtig moesten worden aangepakt kon het bestuur daar de afgelopen maanden niet veel over zeggen. Maar nu wel!

Als eerste is er, met gemeentegarantie, bij de Rabobank een zakelijke lening afgesloten om de financiering van de bouw mogelijk te maken. Dit heeft nogal wat tijd en inspanning gekost. Daarnaast brengen we als Stichting Dorpswerkplaats Nuenen zelf ook een geldbedrag in. Het gaat om geld dat we de afgelopen jaren opzij hebben gezet. We zijn ervan overtuigd dat we dit geld kunnen missen zonder dat het invloed heeft op de normale exploitatie van ons hobbycentrum. Een derde geldstroom is tot stand gekomen uit een fonds dat ons een vast bedrag heeft toegezegd. Daarnaast zal het fonds iedere donatie die we zelf binnenhalen verdubbelen. Is dat niet prachtig! Werk aan de winkel dus!

In de periode dat we bezig zijn geweest met de financiering is er gelijktijdig gewerkt aan het ontwerp van de nieuwbouw en de inrichting. Zo zijn er bouwtekeningen gemaakt en kostenberekeningen uitgevoerd, is er een bestek geschreven en er is een aanbestedingstraject gestart. Een aantal aannemers uit Nuenen en omgeving zijn uitgenodigd om in te schrijven, wat heeft geleid tot twee serieuze aanbiedingen waarbij de uiteindelijke keuze is gevallen op aannemer Van de Wijdeven uit Mariahout. Op donderdag 2 december j.l. hebben de aannemer en het bestuur gezamenlijk het contract voor de bouw ondertekend.

De aannemer zorgde daarbij meteen al voor een verrassing: hij plaatste zijn bouwkeet en begon al met het werk nog voordat het contract was ondertekend! Dit heeft hier en daar wel voor enige commotie heeft gezorgd. Maar we zijn onderweg! De komende weken wordt het grondwerk verder op orde gebracht. Voordat de fundering en de vloer kunnen worden gestort moet er eerst een flinke hoeveelheid betonijzer en isolatie in. Daarna zal nog ruim voor de Kerst het beton worden gestort. Meteen na nieuwjaar wordt dan de stalen draagconstructie voor het dak geplaatst.

Wordt vervolgd.

 

Geen reacties

Plaats een reactie