Afbouw hobbycentrum gaat van start

Afbouw hobbycentrum gaat van start

De ruwbouw staat er en de oplevering door de aannemer is afgerond. Er is een prachtige nieuwe houtwerkplaats verrezen van maar liefst 130 m2. Nu de afbouw en de inrichting nog!

Om geld te besparen gaat dit gebeuren met handige vrijwilligers. In de meeste gevallen zijn die zelf lid van het hobbycentrum, maar er hebben zich ook een paar professionele vaklieden gemeld. Totaal veertig klussers; doeners met kennis van zaken!

Bestuurslid/architect Bart Coolen heeft de te verrichten werkzaamheden opgesplitst in 16 deelprojecten. Grote, zoals het voltooien van de warmtevoorziening met warmtepomp en energieopwekking door zonnepanelen en het aanleggen van het complete elektriciteitscircuit voor de verlichting en de houtbewerkingsmachines. En kleinere, zoals het schilderen van wanden, kozijnen en de vloer, het timmeren van de zolderverdieping, bestrating aanleggen, het uitvoeren van tegelzetwerk, het afbouwen van de keuken en toegangshal het plaatsen van een closetpot en een wastafel in de toiletruimte en het aanleggen van het afzuigsysteem voor de diverse houtbewerkingsmachines.

Kortom, er is héél veel werk te verzetten! 

Op donderdagavond 3 november klonk het startschot voor de afbouw. Bart Coolen legde het allemaal uit. Daarna gingen er projectlijstjes rond waarop men zijn/haar naam kon invullen. Na afloop stelde Bart verheugd vast dat het klusplaatje grotendeels kan worden ingevuld met de aanwezige vrijwilligers. Alleen voor het professioneel aanbrengen van 10 vierkante meter stucwerk moet nog een vrijwilliger worden gezocht.

” Wanneer moet het klaar zijn?”, vroeg iemand. “Volgend jaar dinsdag”, zegt Bart met een gulle lach. “Het moet wel gezellig blijven. We doen het dus rustig aan als het maar góed gebeurt.” 

De dames van de damestimmergroep zijn tijdens hun wekelijkse timmerochtend alvast begonnen met het wit schilderen van oude achtergevel, die nu in de nieuwe aanbouw ligt.

Wie de komende tijd eens een kijkje wil komen nemen in de nieuwe hal (of zijn/haar handjes wil laten wapperen) is van harte welkom.

Geen reacties

Plaats een reactie