Gratis lezing over project TERUGBEELD op 1 mei

Gratis lezing over project TERUGBEELD op 1 mei

Project TERUGBEELD is een initiatief van heemkundekring De Drijehornick en geeft een historisch beeld van onze gemeente met verhalen over een aantal belangrijke of markante verdwenen gebouwen.

Om u mee te nemen naar het verleden worden er in het kader van project TERUGBEELD op ongeveer 40 plekken in Nuenen, Gerwen en Nederwetten en op het Eeneind informatiepanelen geplaatst waarop een stukje geschiedenis is te zien en te lezen over wat zich hier vroeger afspeelde in voormalige herbergen, schildersateliers, steenfabrieken, boerderijen, klompenmakerij, busremise, scholen en ga maar door. Ook verdwenen buurtschappen komen op informatiepanelen weer tot leven: Refeling, Vaarle en ’t Huukske.

Terugbeeld_zuil heemhuis kleinOp 1 mei om 14.00 uur zal Roland van Pareren in de zaal van ons hobbycentrum een uiteenzetting geven met details van een aantal historische plekken die in het project TERUGBEELD samenkomen. U krijgt als toehoorder een mooi sfeerbeeld vanuit het verleden te zien, een verleden dat het bekijken waard is!

De toegang voor de lezing is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. U kunt dit doen met een kort e-mail berichtje met vermelding van het aantal personen naar: info@dorpswerkplaatsnuenen.nl

Geen reacties

Plaats een reactie